Vergoedingen Fysiotherapie

Vergoedingen Fysiotherapie

De fysiotherapeutische behandelingen worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraars. We hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Afhankelijk van uw aandoening en aanvullende verzekering krijgt u de fysiotherapeutische behandelingen vergoed. Het aantal behandelingen dat u vergoedt krijgt, is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft.
Voor het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt kunt u in uw polisvoorwaarden kijken of advies vragen aan de behandeld fysiotherapeut.

Vergoeding chronische aandoeningen

Vergoeding van chronische aandoeningen en chronische ziekten geeft wel eens verwarring. Voor een vergoeding van chronische fysiotherapie geldt dat de aandoening op de ‘lijst van chronische aandoeningen’ moet staan. Indien dit het geval is, worden de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering gehaald. Indien er geen 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering worden vergoedt, dan krijgt u over het overige aantal behandelingen een factuur. Vanaf de 21e behandeling komt de vergoeding uit het basispakket. Over zorg uit het basispakket geldt het eigen risico, als deze nog niet is voldaan. Dit is erg ingewikkeld, wij proberen dit ook altijd goed vooraf uit te leggen als dit voor u van toepassing is.

Bekijk hier de ‘lijst van chronische aandoeningen’

Onbeperkt fysiotherapie vergoed
Het hebben van onbeperkt fysiotherapie in de aanvullende verzekering betekent niet per definitie dat u ook onbeperkt behandelt kunt worden. Voor vragen hierover kunt u terecht bij uw behandeld fysiotherapeut.

Factuur voor fysiotherapiebehandelingen
Factuur voor fysiotherapiebehandelingen
Indien uw behandelingen niet door uw zorgverzekeraar vergoedt worden, krijgt u een factuur thuisgestuurd. Het factureren wordt afgehandeld door Infomedics. Van dit bedrijf krijgt u een factuur, die u aan hen betaald.
Voor meer informatie over de factuur kijkt u op www.infomedics.nl.

Fysiotherapie aan huis nodig?

Wij komen ook bij u aan huis, klik hier onder om contact met ons op te nemen en te kijken naar de mogelijkheden.

Klik hier