COPD en andere longziekten

COPD is een veel voorkomende longziekte die het bewegen behoorlijk beïnvloed. Fysiotherapie kan u helpen uw conditie op peil te brengen door inspanningstraining en spieroefeningen. Heeft u problemen met slijm ophoesten, dan kan de fysiotherapeut u helpen met het aanleren van een effectieve manier van slijm losmaken door middel van huffen en/of hoesten. Ademoefeningen kunnen helpen de kortademigheid te verminderen. De fysiotherapeuten bij PlusFit zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met COPD. Dit gebeurd in eerste instantie op individuele basis, maar kan in een later stadium ook in een groep gedaan worden. De speerpunten waar fysiotherapie bij COPD zich op richt, zijn:

Verbeteren van de conditie en spierkracht
Aanleren van een goede ademhalingstechniek
Aanleren van correct hoesten en huffen
Het leren herkennen en voorkomen van een exacerbatie (longontsteking)
Het verbeteren van de kwaliteit van leven
De fysiotherapeuten werken samen met andere gespecialiseerde fysiotherapeuten in de regio om daarmee de zorg nog verder te verbeteren.

Voor meer informatie over longziekten: kijk ook eens op de website van het longfonds https://www.longfonds.nl/ of kom naar een Longpunt bijeenkomst voor lotgenoten contact https://gelderland.longfonds.nl/ .

 

Deze fysiotherapeuten kunnen u verder helpen

jenny

Jenny Zwiggelaar

Hoofd Fysiotherapie / Fysiotherapeut
laura

Laura Poelert

Manager Grotenhuys / Fysiotherapeut

Fysiotherapie aan huis nodig?

Wij komen ook bij u aan huis, klik hier onder om contact met ons op te nemen en te kijken naar de mogelijkheden.

Klik hier