Vaataandoeningen & Etalagebenen

Problemen aan de bloedvaten worden vaak vooral zichtbaar in de benen tijdens het lopen. Wanneer het lopen door de pijn in benen beperkt wordt is het belangrijk hier de oorzaak van te vinden. De pijn tijdens lopen kan verschillende oorzaken hebben, zoals door pijn in de rug, versleten heup en/of knie, maar ook door vernauwingen in de bloedvaten. Het laatste noemen we etalagebenen of claudicatio intermittens. Wanneer u dit heeft is het heel belangrijk om toch te blijven lopen, ook al doet dit pijn. Wanneer de vaatchrirurg of huisarts de diagnose heeft gesteld, adviseert hij/zij ook om vooral te blijven lopen. De fysiotherapeuten van PlusFit zijn gespecialiseerd om u daarin te begeleiden en leren u hoe u een verantwoord en haalbaar loopschema op kunt bouwen om daarmee de loopafstand te vergroten. Hierbij wordt ook naar de looptechniek en eventuele andere problemen in de benen of rug gekeken. Dit wordt waar nodig behandelt. Het geven van een loopadvies is eenvoudig, maar meestal moeilijk uit te voeren. De fysiotherapeut helpt u daarbij.

PlusFit is aangesloten bij ClaudicatioNet, een gespecialiseerd landelijk netwerk waarbinnen vaatchirurgen en fysiotherapeuten samenwerken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.
Meer informatie vindt u op www.claudicationet.nl 

Wilt u meer weten over het ziektebeeld of lotgenoten contact. Kijk dan ook eens op de website van Harteraad: https://www.harteraad.nl/kennis-tools/leven-met/zelfmanagement-bij-etalagebenen/

Deze fysiotherapeuten kunnen u verder helpen

Mieke Lichtlee

Fysiotherapeut
jenny

Jenny Zwiggelaar

Hoofd Fysiotherapie / Fysiotherapeut

Fysiotherapie aan huis nodig?

Wij komen ook bij u aan huis, klik hier onder om contact met ons op te nemen en te kijken naar de mogelijkheden.

Klik hier