Preventiecentrum

Plusfit is preventiecentrum geworden voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel!

Sporten in een reguliere sportschool is vaak niet mogelijk voor mensen met hersenletsel. Het is er te druk en er zijn teveel prikkels als harde muziek en tv monitoren. Deskundige begeleiding en rustige ruimten zijn noodzakelijke ingrediënten voor deze sporters. Vaak blijkt dat mensen met NAH niet gaan sporten omdat er teveel drempels zijn. Dat is jammer omdat beweging voor deze doelgroep juist zo belangrijk is. Beweging is een cruciaal middel om lichamelijke en cognitieve problemen aan te pakken.

Vanuit dat perspectief hebben de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation de handen ineen geslagen om het sporten in een fijne omgeving mogelijk te maken voor deze doelgroep.

In 2013 is het project Meet me @ the Gym van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting van start is gegaan en op dit moment hebben de eerste sportcentra het keurmerk Hersenletsel behaald. Dit keurmerk biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland.

Ook in Doesburg is nu Plusfit vanaf 14 juli ‘officieel’ gecertificeerd en toegankelijk voor mensen met hersenletsel. Wij garanderen een geschikte sportomgeving zonder al te veel prikkels, waar persoonlijke aandacht centraal staat en deskundige begeleiding op maat.

Wij willen er alles aan doen om de doelgroep ook daadwerkelijk in huis te krijgen en hen te motiveren om meer te gaan bewegen. Sporten waarbij persoonlijke aandacht en plezier centraal staat, in een rustige en prikkelarme omgeving. Wij willen daarom graag samenwerken met huisartsen, MEE consulenten en andere zorginstellingen in de regio om deze doelgroep te bereiken.

Het betreft hier vooral de doelgroep die uit behandeld zijn en daarna in een grijs gebied terecht komen. Als u meer vragen hierover heeft of mensen kent die dit kunnen gebruiken? Informeer bij J. Pelkman voor deskundig advies.

Personal Training

Wilt u gericht aan de slag? Wij helpen u bij het behalen van uw gezondheidsdoelen.

Klik hier