De titel Fysiotherapeut

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) in het leven geroepen door de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het CKR inschrijven. Alle fysiotherapeuten werkzaam bij PlusFit zijn BIG en CKR geregistreerd.

Balance Fit

Balance Fit is een groepsles bestaande uit coördinatie-, kracht- en balansoefeningen. Daarnaast worden buikspieren getraind en verschillende yoga oefeningen gedaan. Ontspanning, concentratie, kracht en ademhaling staan centraal.

Balance Fit is bijzonder geschikt voor preventie van lichamelijke klachten. Balance Fit is ontstaan als aanvulling op het MILON-Krachtcircuit en u gebruikt veelal kleinere spiergroepen tijdens balance fit, die niet worden geprikkeld op het MILON circuit. . Naast een Balance Fit krachtcircuit met verscheidene oefeningen, worden de buikspieren op een leuke manier getraind. De focus ligt hier vooral op de lage en schuine buikspieren. Na de buikspieren wordt over gegaan naar yoga oefeningen waarbij het accent ligt op lenigheid en ademhaling.

Middelen die gebruikt worden binnen Balance Fit zijn:

Bosu/ Dynaband/ Matten / Dumbells/ Steps/ Trampoline/ Voetkussens
Spiergroepen die worden aangesproken zijn voornamelijk de buik, billen, benen en armen. De oefenvormen en activiteiten zijn gebundeld en verspreid over een aantal lessen.

Personal Training

Wilt u gericht aan de slag? Wij helpen u bij het behalen van uw gezondheidsdoelen.

Klik hier