Geriatrie fysiotherapie

Wanneer je ouder wordt kun je belemmeringen en klachten ervaren bij het bewegen. Je kunt merken dat je hierdoor langzaam je zelfredzaamheid gaat verliezen.

De geriatriefysiotherapeut begeleidt de patiënt bij het herwinnen van het zelfstandig functioneren en het behouden van bewegingsmogelijkheden, maar biedt ook begeleiding bij het leren omgaan met verlies van wat je kunt. 

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en heeft kennis over de daarbij voorkomende ziektebeelden bij ouderen. Maar ook jongere patiënten kunnen te maken krijgen met deze gezondheidsproblemen.

Aandoeningen die de geriatriefysiotherapeut behandeld zijn onder andere een beroerte, dementie en begeleiding na (herhaaldelijk) vallen. 

De geriatriefysiotherapeut werkt veel samen met andere zorgverleners.

Bewegen is de kern! De geriatriefysiotherapeut helpt bij het stimuleren tot een goed beweeggedrag en een gezonde leefstijl. 

Laura Poelert is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden bij ouderdomsziekten en wanneer er meerdere aandoeningen aanwezig zijn. 

Speerpunten zijn:

· Begeleiden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

· Verbetering en behouden van gezondheid, zelfredzaamheid, uitvoeren activiteiten in dagelijks leven en kwaliteit van leven.

· Preventie om toename van klachten en beperkingen te voorkomen.

· Adviseren over ziektebeeld, vooruitzichten, behandelingen en hulpmiddelen.

· Het betrekken van mantelzorgers/gezinsleden bij de behandeling.

De behandeling zal zoveel mogelijk aan huis gegeven worden, omdat er dan in de eigen leefomgeving geoefend kan worden. Het is ook mogelijk om in de praktijk behandeld te worden.

Fysiotherapie aan huis nodig?

Wij komen ook bij u aan huis, klik hier onder om contact met ons op te nemen en te kijken naar de mogelijkheden.

Klik hier