De zorgverzekeraars hebben de prijzen en de polissen weer bekendgemaakt. Wij willen u adviseren om goed te kijken wat er voor u voor volgend jaar verandert.

 

Fysiotherapie uit de aanvullende verzekering

De meeste behandelingen fysiotherapie worden vergoed uit het aanvullende pakket. Afhankelijk van de zorgverzekering en het aanvullende pakket krijgt u een aantal behandelingen per jaar.

Het kan zijn dat uw verzekeraar het aantal behandelingen fysiotherapie in het aanvullende pakket verlaagd heeft. U betaald dan vrijwel hetzelfde bedrag per maand, maar krijgt dan minder zittingen vergoed. Maak voor uzelf goed een afweging van het aantal behandelingen dat u verwacht nodig te hebben en de prijs die u daarvoor betaald. Realiseer u goed dat een losse zitting fysiotherapie €30,- kost.

 

Fysiotherapie uit het basispakket

Er zijn een aantal aandoeningen die vergoed worden uit het basispakket. Dat zijn de zogenaamde chronische indicaties. Let op! Een chronische ziekte/klacht staat lang niet altijd op deze lijst! Ook aandoeningen of klachten die een aantal jaren geleden vergoed werden zijn de afgelopen jaren eraf gehaald. Goed nieuws is dat er voor 2018 geen aandoening van de lijst is afgehaald ten opzichte van de lijst van 2017.

Als u een aandoening heeft die wel op de “chronische lijst” staat dan geldt dat dit zorg uit het basispakket is, dus dat daar het eigen risico over berekend wordt. Dus als uw behandeling in 2017 vergoedt werd uit het basispakket en de indicatie doorloopt in 2018 dan moet u over dat bedrag het eigen risico betalen. Als u in 2018 een nieuwe aandoening krijgt die op de chronische lijst fysiotherapie staat, dan geldt net als in 2017 de regel dat de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket of door uzelf betaald worden; vanaf de 21e behandeling komt de vergoeding dan uit de basisverzekering.

 

Uitzondering

Claudicatio (etalagebenen) wordt voor 37 behandelingen direct uit de basisverzekering vergoed. Dat geldt voor 1 jaar, gerekend vanaf de dag van de intake bij Jenny.

 

Nieuw in 2018

Fysiotherapie bij artrose in heup of knie wordt vanaf 1 januari 2018 voor 12 behandelingen vergoed uit het basispakket. Deze behandelingen worden dus vergoed naast en los van het aanvullende pakket, maar hierover kan wel het eigen risico berekent worden.

 

Menzis collectief polis vanuit de Gemeente Doesburg

Gemeente Doesburg en Menzis hebben een collectiviteitverzekering afgesloten. Daarin is een gunstige regeling getroffen voor de inwoners van de gemeente Doesburg. Of u hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Helaas hebben gemeenten Zevenaar/Rijnwaarden en Bronckhorst niet zo’n regeling.

 

Voordelen van deze verzekering

U krijgt:

– 6% korting op de premie voor de maandelijkse basisverzekering én 9% korting op de aanvullende zorg- en de tandartsverzekering bij Menzis;

– extra vergoedingen voor onder andere brillen/ lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer;

– extra vergoedingen tot maximaal € 400,- voor de eigen bijdragen voor Wmo maatwerkvoorzieningen (de eigen bijdragen gelden bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp,

begeleiding, hulpmiddelen of woningaanpassingen;

– het eigen risico van € 385,- per jaar vergoed als u chronisch ziek of gehandicapt bent;

– Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het veranderen van zorgverzekeraar? Een medewerker van Menzis helpt u graag. De Overstapcoach van Menzis geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via

088 – 222 40 80 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur, lokaal tarief.

 

Spreekuur op de Linie 4

Vindt u het prettig als iemand u daadwerkelijk helpt met overstappen? Op vrijdag 22 december van 9.00 – 11.00 uur staat de overstapcoach voor u klaar in de Linie 4 te Doesburg.

 

Meer informatie

Specifieke informatie over de collectieve aanvullende verzekering en vergoedingen vindt u op www.menzis.nl. Voor andere vragen kunt u het beste contact op met de consulenten ‘werk en inkomen’ van de gemeente Doesburg. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag

tussen 9.00 tot 10.00 uur.

(Bron stuk over Menzis: Nieuws uit het stadhuis, 22 november, week 47)

 

Wij snappen dat bovenstaande ingewikkelde materie is; ook voor ons is het elk jaar weer een puzzel. Wij kunnen en mogen niet zeggen wat de beste verzekering of het beste pakket is. Wel kunnen we u verwijzen naar een aantal websites waar (betrouwbare) informatie hierover te vinden is:

 

www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd

www.zorgkiezer.nl

www.zorgwijzer.nl

 

Heeft u specifieke en persoonlijke vragen, dan kunt u deze naar ons emailadres info@plus-fit.nl sturen. Jenny zal contact met u opnemen en samen met u naar de mogelijkheden kijken.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *